Partea nevăzută

Partea nevăzută

M-am născut la țară, în frumosul sat Cacova, Fântânele de azi. Satul copilăriei mele, înconjurat de culmi montane, o oază incredibilă de liniște și libertate, îl port și azi în suflet. De copil, îmi aduc aminte cu nostalgie, de oamenii locului, care mereu s-au ocupat cu păstoritul şi pomicultura. Cred că de aici și pasiunea mea și legătura specială cu pământul.

Copilărie la țară, studii la oraș

Din satul natal am plecat la 14 ani, când am început studiile liceale. Astfel, că între anii 1961-1965 am urmat cursurile Liceului ,,Gheorghe Lazăr” din municipiul Sibiu. Mereu am fost înclinat către tehnică, astfel încât am urmat Facultatea de Autovehicule Rutiere, la Institutul Politehnic Brașov, în perioada 1965-1970. Îmi place să cred despre mine că sunt o fire ambițioasă, așa că nu m-am oprit aici. Sunt mereu într-o continuă dezvoltare profesională, și nu numai. A urmat doctoratul! În 2010, mi-am susținut teza de doctorat în transporturi, cu titlul ,,Contribuții privind îmbunătățirea calității transportului auto”. Este un studiu despre cercetări științifice și aplicații practice ce vizează firma Atlassib și o spun, cu mândrie, că este cea mai mare companie de transport internațional de călători din România. Studiile m-au purtat, apoi, către inovație.
Astfel, vorbim despre brevetarea bicicletei ergonomice. Mereu mi-a plăcut să fac ceva nou, inedit. Și, uite, cum am devenit eu și inventator. Am avut o echipă extraordinară condusă de fostul rector al Universității ,,Lucian Blaga” Sibiu (ULBS), Constantin Oprean. Ce ar însemna însă toate aceste realizări personale fără cauze frumoase?! A urmat, așadar, implicarea mea în dezvoltarea mediului academic sibian. Am susținut înființarea unei secții de inginerie a transporturilor, departament pentru care am asigurat atât săli de cursuri, cât și dotarea necesară cu computere și sisteme informatice moderne pentru instruirea studenților din domeniul transporturilor și condiții optime de funcționare. Fiind un copil de la țară și pornind de la firul ierbii, cunosc neajunsurile familiilor cu posibilități reduse, admir copiii și știu sentimentul depășirii condiției sociale, așa că nu puteam uita de învățământul preuniversitar. Așa a luat ființă în Sibiu, la inițiativa și susținerea mea, Școala de Arte și Meserii. A urmat apoi Licelul Tehnologic
Transcom, care a avut ca obiect pregătirea tinerilor în domeniul mecanic și al electricienilor auto.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *