Ilie Carabulea în ochii celorlalți

Ilie Carabulea în ochii celorlalți

Ilie Carabulea în ochii celorlalți Ilie Carabulea în ochii celorlalți Ilie Carabulea în ochii celorlalți Ilie Carabulea în ochii celorlalți Ilie Carabulea în ochii celorlalți

„Domnul inginer Ilie Carabulea este una dintre personalităţile de succes din Sibiu. Am cunoscut și am apreciat deschiderea generoasă pe care domnia sa a avut-o în perioada de după 1989 față de comunitățile parohiale ortodoxe din Sibiu, care au avut libertatea de a-și edifica noi lăcașuri de închinare. Prin sprijinul oferit bisericilor în construcție, numele domnului Carabulea a fost trecut în rândul ctitorilor și păstrat în amintirea vie a comunității parohiale.
Îi dorim domnului Ilie Carabulea ani mulți cu sănătate și ajutor de la Dumnezeu spre câștigarea mântuirii!”

– Î.P.S. Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

„Ilie Carabulea este antreprenorul din județul Sibiu, care s-a remarcat printr-un important aport de capital. A creat cele mai multe locuri de muncă pentru foarte mulți sibieni și nu numai. Firma Atlassib a devenit în timp o societate de transport de renume internațional. Expertiza pe care a câștigat-o în ani mulți de activitate, l-a făcut să fie atât un om destul de pragmatic în afaceri, dar în același timp și foarte atașat de locurile natale. Nu este deloc întâmplător că ceea ce a realizat el pentru Sibiu, nu a mai întreprins niciun alt antreptrenor local. În perioada când am ocupat funcția de rector în cadrul Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu, am încheiat un parteneriat în specializarea Transporturi, între instituție și firma Atlassib. Acesta funcționează și la ora actuală în cadrul Facultății de Inginerie a ULBS. Este o realizare extraordinară cu suportul foarte important al antreprenorului Ilie Carabulea. Este un proiect amplu, în care s-au acordat burse studenților, au fost create spații de învățământ, laboratoare, s-au achiziționat materiale specifice departamentului și pentru tehnica de calcul, pentru a se putea acredita un profil nou. Practica pentru studenți s-a desfășurat în cadrul Holdingului Atlassib. Ulterior, o parte dintre absolvenți, au găsit aici și un loc de muncă. De asemenea, împreună cu Ilie Carabulea am realizat și câteva invenții, domnia sa fiind un colaborator de excepție al ULBS. Din păcate, știu ce presiuni s-au făcut la adresa lui, și din punctul meu de vedere, merită respectul tuturor sibienilor și al întregii țări pentru realizările sale în afaceri.”

– Constantin Oprean, Prof. Univ. Emerit, Dr. Ing., Fost Rector și Președinte al Senatului Universității ,,Lucian Blaga” Sibiu

„Eu cu Ilie ne știm din fragedă copilărie, și ne leagă o prietenie de aproximativ 40 de ani. Am fost colegi în cei patru ani de liceu, chiar de bancă. De la colegialitate la prietenie a fost doar un pas. Studiile universitare ne-au separat o perioada, eu urmând Facultatea de Medicină, el, Inginerie. Ne-am reîntâlnit după mulți ani, el era șef la Autobază la IRTA, eu proaspăt repartizat în Sibiu, ca medic chirurg, chirurgie generală, la Spitalul CFR. Pentru mine, Ilie este un om minunat, pe care te poți baza întotdeauna, a fost un bun coleg și este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei.”

– Dr. Mircea Sabău, Dr. chirurg, Chirurgie Generală

,,Viața nu îți oferă oamenii pe care îi dorești, îți oferă oamenii de care ai nevoie: să te iubească, să te urască, să te formeze, să te distrugă și să te transforme în persoana în care erai destinată să fii”. Albert Einstein.

Am început această referință despre Ilie Carabulea cu un citat din Einstein, pentru că Ilie omul este o personalitate complexă, foarte greu de caracterizat și în același timp o provocare! Este un om plin de energie, curajos, care adoră adrenalina. Pune suflet în tot ceea ce face, fiind un patriot de excepție care își iubește rădăcinile din Mărginimea Sibiului și promovează cu mândrie tradițiile populare. Este liber și independent! Nu are nevoie de nimeni pentru a-și duce planurile la bun sfârșit. Se descurcă de unul singur în orice situație. Știe să își asume riscuri, indiferent că este vorba despre viața profesională, cea personală sau despre situațiile cotidiene. Este plin de viață, de energie pozitivă și de un entuziasm aproape molipsitor pe care îl transmite cu tot dragul celor din jur. Își iubește, respectă și ocrotește soția și familia! Pune pasiune în tot ce întreprinde: în relațiile de iubire, în munca sa, în activitățile de zi cu zi. Este născut să fie lider, să conducă, acestea fiind și motivele pentru care este atât de apreciat, de recunoscut pentru meritele sale. Nu în ultimul rând, este extrem de descurcăreț, pentru el nu există situații fără ieșire, își creează strategii eficiente care să îl ajute să răzbească în orice situație. E un prieten și un om desăvârșit, și noi îl iubim pe omul Ilie!

– Valeria Văleanu, Dr. Oncolog

„Mă leagă o prietenie foarte bună și lungă cu Ilie Carabulea. Este un om foarte activ economic, inteligent, cunoaște foarte bine mersul afacerilor. Îl consider unul dintre marii manageri ai Sibiului. Dovada o reprezintă realizările sale în tot ce ține de business.”

– Robert Blaj, Director Direcția Silvică Sibiu

„Mă leagă o frumoasă și sinceră prietenie de Ilie Carabulea. Nici nu știu de câți ani, atât de mulți sunt! Am numai cuvinte de laudă la adresa bunului meu prieten. Nu mi-a produs niciodată o decepție, lucru mare, consider eu, într-o astfel de relație. Eu îl cunosc foarte bine, știu ce fel de om este, știu câte lucruri extraordinare a realizat în viață, atât în mediul de afaceri, cât și pe plan personal. Acesta a fost și motivul pentru care eu niciodată nu am plecat urechea la ce spune lumea. Ilie Carabulea, pentru mine, e un om de mare caracter, care mi-a și fost de mare ajutor, mai ales când copiii mei erau la facultate la București. Numai noi știm câte pachete cu alimente le-am trimis, cu autocarele Atlassib. Iar Ilie nu a cerut niciodată nimic în schimb. Cine mai face asta în zilele noastre?”

– Ing. Constantin Dudoiu

„Domnul Ilie Carabulea este un prieten al oamenilor buni, pentru că el însuși este un om bun. Este o persoană care a ajutat foarte multă lume. Spun acest lucru în cunoștință de cauză. Apreciez la dumnealui faptul că întotdeauna când noi, cei de la Biserica ,,Sfântul Ilie” din Vasile Aaron, i-am solicitat sprijinul, a fost acolo. Poartă numele lăcașului nostru, este principalul sponsor, donându-ne aproape două miliarde de lei vechi, bani extraordinar de mulți pentru comunitatea noastră. A participat, de asemenea, la slujba de sfințire a bisericii, împreună cu soția și cei doi fii ai dumnealor. Am păstrat mereu o relație foarte bună, de apropiere, de prietenie, de la preot la un om cu totul deosebit, un român adevărat și un creștin ortodox cu totul desăvârșit. Întreaga familie a domnului Carabulea este una foarte frumoasă, doamna Marina, cei doi fii, Oprea și Tudor sunt cu toții oameni de nădejde și de ajutor. La nivel de serviciu, bineînțeles, că dumnealui trebuie să respecte anumite atribuții de patron, de om care investește, iar pentru acest lucru trebuie să fie respectat și sprijinit în ceea ce face. Noi ne rugăm lui Dumnezeu pentru sănătatea dânsului, a doamnei, a copiilor, pentru angajații dumnealui, mulți dintre aceștia fiind enoriașii noștri. Îi doresc să aibă foarte mulți ani și de acum încolo, să poată face în continuare la fel de mult bine, așa cum a făcut și până acum.”

– Părintele Vasile Muntean, Fostul paroh al Bisericii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, Vasile Aaron

„Am apreciat întotdeauna la domnul Ilie Carabulea ceea ce a făcut pentru satul natal, Fântânele. Printr-o asociație din acest sat, dumnealui a susținut financiar lucrările de alimentare cu apă. E un investitor sibian care a realizat foarte multe lucruri bune pentru acest județ, pentru angajații dumnealui și nu numai.”

– Horațiu Răcuciu, Primar Săliște

„Eu l-am cunoscut pe Ilie Carabulea ca pe un om foarte hotărât. Îl cunosc de mult timp, de dinainte de 1989. De asemenea, împreună cu domnul Carabulea am creionat, am autorizat, am acreditat prin Fundația Atlassib, Școala de Arte și Meserii din Sibiu și Liceul Tehnologic Transcom. Întotdeauna, când a promis un anumit lucru, s-a ținut de cuvânt. Din punctul meu de vedere, Ilie Carabulea, îl are pe acel ,,vino-ncoace”, chiar dacă poate unii oameni spun că ar fi cam dur. În altă ordine de idei, la ce conglomerat a realizat, cred că altfel nici nu ai putea fi. De asemenea, am apreciat și generozitatea dumnealui. Clubul Sportiv Universitar a fost sponsorizat de Atlassib, pe o perioadă de 10 ani, în special echipa de baschet masculin, care anul viitor împlinește 50 de ani de existență.”

– Marian Cărăuș, Dr. Ec. Universitatea ,,Lucian Blaga” Sibiu

„Aproximativ 25 de ani mă leagă de colaborarea profesională cu domnul inginer Ilie Carabulea. Îl consider un angajator foarte bun, lucru pe care sigur îl spune toată această perioadă foarte lungă de când lucrez în cadrul companiei Atlassib. Relația noastră de serviciu s-a bazat pe încredere și respect reciproc. Mereu am apreciat faptul că dumnealui mereu a ținut la noi angajații, tocmai de aceea, în firmă, sunt foarte mulți oameni, ca și mine, care lucrăm aici de o viață. Apreciez ambiția și determinarea dumnealui, dar și faptul că din punctul meu de vedere a realizat tot ceea ce și-a propus pe plan profesional.”

– Ion Sărac, Maistru Atlassib

„Îl cunosc pe domnul inginer din 1993, anul în care m-am și angajat în firmă. Este un patron care mereu și-a respectat angajații. Am avut și avem o relație foarte bună de serviciu, angajator-angajat. Îl consider un om cu o ambiție foarte mare, care a reușit în viață tot ceea ce și-a propus.”

– Costică Scorțanu, Angajat Atlassib

Carabulea Ilie Atlassib&Atlantic Travels International Sibiu
Carabulea Ilie Atlassib&Atlantic Travels

„În Atlassib lucrez de 20 de ani, din anii 2000. Înainte, am lucrat la Autobaza IRTA Sibiu, unde lucra și domnul Carabulea, care mi-a fost șef. Este un om foarte ambițios, cu realizări foarte bune în mediul de afaceri. Este un angajator care a știut să își păstreze salariații cu orice preț. Mereu am simțit că mă pot baza pe dumnealui. Se poate, de altfel, observa acest lucru prin realizările dumnealui. Fiecare dintre noi a depus muncă, efort, poate unii mai mult, alții mai puțin, conform funcției fiecăruia, iar acest lucru a dus la o muncă de echipă, la seriozitate, fiecare însușindu-și partea lui. Acest loc de muncă mi-a oferit și posibilitatea, pe care poate mulți oameni nu o au, să văd foarte multe țări din Europa, precum Italia, Spania, Franța sau Germania.”

– Ioan Calu, Electrician Atlassib

ANGAJAȚI

PRIETENI

ANGAJAȚI

PRIETENI